Підтримка ФК "Бердичів"
на трибунах і поза ними

Категорії розділу

Збірна [14]
Підтримка збірної України
S.W.S [18]
Власна участь у змагах
2006 [16]
Підтримка ФК "Бердичів"
2007 [15]
Підтримка ФК "Бердичів"
2008 [21]
Підтримка ФК "Бердичів"
2009 [16]
Підтримка ФК "Бердичів"
2010 [20]
Підтримка ФК "Бердичів"
2011 [21]
Підтримка ФК "Бердичів"
2012 [13]
Підтримка ФК "Бердичів"
2013 [24]
Підтримка ФК "Бердичів"
2014 [13]
Підтримка ФК "Бердичів"
2015 [16]
Підтримка ФК "Бердичів"
2016 [22]
Підтримка ФК "Бердичів"
2017 [19]
Підтримка ФК "Бердичів"

Футбол за будь-якої погоди

Погода в Україні

Статистика


Зараз: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ласкаво просимо

Чемпіонат області-2017

ФК "Бердичів"
зайняв 9 місце

Кнопка нашої сторінки
для обміну



вводити без пробілів в середині дужок

< A href=//sws.ucoz.com/> < img src=//sws.ucoz.com/knopka.jpg title="Південно-Західна Трибуна" width="88" height="31" border="0" align="absmiddle" /> < / a >
П'ятниця, 19.04.2024, 13:01
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Головна » 2013 » Серпень » 16 » 2013 рік. Нам ім’я - «БЕРДИЧІВ», а ви навіщо? Думка фана
10:24
2013 рік. Нам ім’я - «БЕРДИЧІВ», а ви навіщо? Думка фана

Нам імя - «БЕРДИЧІВ», а ви навіщо?

По завершенні попереднього етапу чемпіонату області та перед початком основного здалося б поговорити про здобутки і справи в улюбленому ФК «Бердичів», але всі обставини складаються так, що наразі більш актуальною є тема такого ганебного явища в бердичівському футболі як ФК «Шкіряник» Бердичів.

Всі ми пам’ятаємо історію виникнення цього мегаклубу. Спочатку він носив горде найменування «Мясокомбінат» і виступав на першість Бердичівського району. 2011-го під назвою СФК «Арсенал» він представляв Бердичівський район в першості області і відповідно фінансувався з районного бюджету. Коли минулого року коштів на фінансування «Арсеналу» в районному бюджеті не знайшлось, тоді в керівника клубу виник варіант з п. Кущаком і «Арсенал» Бердичівський район перетворився в «Шкіряник» Бердичів, який також почав виступи в першості Житомирської області. Памятаю, як радів «Шкіряник» мінімальній поразці від ФК «Бердичів» в товариському матчі в Радянському на початку минулого року. І команда в них викликала симпатію: Чірік, Карабан, Ципа і інші, яким з різних причин не знайшлося місця в головній команді міста. Але після завершення І кола і головним чином після поразки від «Ровесника» в першості області ситуація в «Шкірянику» докорінно змінилася. «Бабло почало перемагати добро» /с/.

Тут зробимо невеликий ліричний виступ і зупинимося на «вдохновітєлє» виникнення «Шкіряника». Людина беззаперечно закохана у футбол, але в роботі використовує метод: «Для досягнення мети всі засоби доречні». Ще не забулися виступи «Мясокомбінату» в різноманітних зимових першостях з міні-футболу: скандальні зняття з чемпіонату району в Гришківцях, чемпіонату міста на Червоній горі, а останній випадок – побиття шановного тренера, який по віку в батьки годиться, та перегони за гравцем ДЮСШ-95, який по віку в сини годиться, з логічним наслідком - зняттям команди зі змагань взагалі ні в які рамки не лізе.

Так от, в ІІ колі минулорічної першості «Шкіряник» істотно змінився. В його складі зявилися гравці, які ще в І колі грали за «Ровесник» в матчі зі «Шкіряником» і щиро раділи перемозі «Ровесника» над ним. В ІІ колі вони ж раділи перемозі над «Ровесником». Як сказав класик: «Пройшло ще півроку, я в футболці нового клубу, цілую його емблему»/с/.

Тим не менше, «Ровесник», граючи на хлібі і воді (деколи гравці власним коштом заправляли свій транспорт, щоб потрапити на виїзну гру), посів друге місце в підгрупі і третє місце в загальному заліку першості області, а обласканий спонсорами «Шкіряник» посів лише четверте місце в підгрупі, що не завадило представити це спонсорам як неабияке досягнення.

І ось грянув 2013-ий. Завдяки реформі в обласному футболі ФК «ЯкРозвестиСпонсора» потрапляє в групу з ФК «Бердичів». І з чого ж розпочав діяльність «Шкіряник»? Баблом переманив трьох гравців ФК «Бердичів» з-під основи. І все б нічого, але «Шкіряник» ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ТЕРМІНУ ЗАЯВКИ, як не дивно, за сприяння п. Подгорчука дозаявляє трьох колишніх: Вакулу, Романюка і Лисюка. Якби все було по закону, щоб «Шкіряник» вартував без них? При цьому тренером «Шкіряника» було обіцяно Подгорчуку, що в дербі ці гравці не вийдуть. Бачимо, як не вийшли… Мабуть, Подгорчук не знав про принцип: «Для досягнення мети всі засоби доречні».

Добре, і це б нічого, але перед згадуваним дербі містом почали поширюватись чутки, які неабияк обурили фанатів ФК «Бердичів» і до яких, як не прикро, деяке відношення мав колишній тренер головної команди міста. Спочатку говорилося ніби сам цар приїздив до головного спонсора «Шкіряника» і домовлявся про нічию на відкриття стадіону, потім ніби тренер ФК «Бердичів» зустрічався з тренером «Шкіряника» і слізно просив «на людях» їм багато не бити. І в те, і в інше особисто мені віриться дуже важко, але більшість пересічних вболівальників на це повелася. Поєдинок всіх розсудив, добре, що програли, тим самим спростувавши чутки, хоча закономірним був би рахунок 0:0. А якби в першому таймі А. Лукашенко по грі вилучив би з поля А. Лисюка, який був найкращим в складі обох команд (Амбала, щоправда теж треба було вилучати), то хто знає як би все склалося.

Ну що ж, в мегапрогнозистів не «зрослося», тому зявилася нова «качка»: Городниця «здала» «Бердичеву» гру в чемпіонаті. Цікаво, чим Зеленцов міг зацікавити Подраного, гравці якого отримують 400-500 грн. за перемогу в чемпіонаті? Але і на це в «прогнозистів» знайшлися свої версії: в ІІ етапі ФК «Бердичів» «здасть» дві гри «Поліссю». І кому це потрібно? Що «Бердичів» такий сильний? Чи «Полісся» таке слабке? Тут відповідь може бути одна: взяти хоча б одне очко в іграх з «Поліссям». Ну а «прогнозистам» (серед яких, як не дивно і на жаль, є і засновники ГО ФК «Бердичів»), які кажуть, що занадто вже багато гравці «Полісся» в Бердичеві били вище воріт, радив би з’їздити в Городницю на матч-відповідь півфіналу кубка області, де програючи 0:1 гравці «Полісся» так само били вище і взагалі «не знали куди бігти»/с/. Перший тайм в Городниці був найкращою грою ФК «Бердичів» в 2013-ому році. Чи в «Поліссі» гравці з «Барселони» грають?

Так от, для таких «прогнозистів» нагадаю, що СК «Коростень» минулого року не приїхав в Бердичів, подарувавши нам «бронзу» (шість очок треба віддати), Баранівка при преміальних за перемогу в 300 грн. теж нам цьогоріч гру «здала» (ще шість), Городниці (згадувалося вище) також треба дві перемоги віддати. Тут варіанти два: або Зєля прихований міліонер, або очки нам залишається брати тільки зі «Шкіряником».

Від конкретного перейдемо до глобального. В «Шкірянику» в різний спосіб зявилося шість (!!!) гравців, які цілком претендували б на місце в основі ФК «Бердичів». Дехто відверто казав, що спокусився на легкі дурні гроші, дехто говорив про якісь незрозумілі власні амбіції, а дехто вступив у відверті образливі перепалки з фанами. Особливо відзначився в цьому гравець з ніком hell_boy (для керівництва «Шкіряника» на замітку вислів: «…если не будет ШКІРЯНИКа я себе думаю найду команду про престижней чем ФК БЕРДИЧЕВ!!!!»/c/, хоча, мабуть, керівництву байдуже). Хоча є й зворотні приклади: користувач з ніком zelya (думаю, не потрібно розтлумачувати хто це). А найбільшу повагу викликає Д. Вакула, який відверто сказав, що йому не зручно виступи за «Шкіряник» лише перед фанами, які вже понад сім років підтримують ФК «Бердичів». Щиро бажаю Дмитру успіхів в Білій Церкві і подальшого карєрного зростання!

Ну, а решті хотів би нагадати: ФК «Бердичів» і ФК «Шкіряник» не є професійними клубами, і розцінювати преміальні за виступ за них як єдине джерело для існування не варто. Тим більше не думаю, що той же Романюк, Блоцький або Клапан отримали б у Зєлі в кінці року набагато менше, ніж в «Шкірянику». Просто в останньому гроші видаються одразу. Але ж і бюджет принаймні останні три роки, що при Лисюку, що при Зєлі команду не найо…вав. Тільки розрахунок здійснювався в кінці року. А продатися за тарілку юшки, начхавши на патріотизм…

Не знаю, що там розповідає спонсорам тренер (слід віддати йому належне за вміння це робити), але особисто в мене не вкладається в голові саме виникнення ФК «Шкіряник». Якщо «барашек» мав безпосередні непорозуміння з п. Подгорчуком і опосередковані з імператором, то спонсори «Шкіряника», чув, мають непогані стосунки з першим і дружні з другим (навіть інколи на полювання разом їздять). Для чого ж створювати ці «гойдалки»? Чи не легше спільно з бюджетом вкласти гроші в один клуб і виграти щось в області? А так, передбачаю, нічого не виграє ні «Шкіряник», ні «Бердичів».

За моїми скромними підрахунками (не люблю зазирати в чужу кишеню, але мушу) утримання «Шкіряника» цього річ обійдеться спонсорам щонайменше 100-120 тис. грн.. Чи не варто було б докласти ці гроші до 163 тис. бюджетних, підсилити ФК «Бердичів» кращими гравцями «Шкіряника» (а такі там безперечно є) і привезти в Бердичів аматорський чемпіонат України? Хіба погано, щоб бердичівський вболівальник на власні очі побачив найсильніші аматорські команди з Вінницької Львівської, Рівненської,  Хмельницької, Чернівецької областей? Думаю, шлях до громадської ради при ФК «Бердичів» відкритий для всіх. Можна ж на футболках «Бердичева» написати «Кущак», «Анютка» чи ще щось, обставити рекламою увесь новозбудований стадіон, всюди наголошувати: «Головним спонсором ФК «Бердичів» є, для прикладу, ПП «Кущак» чи ще хтось». Тоді не буде зайвих непорозумінь, про які, впевнений, спонсори «Шкіряника»  і не здогадуються, а натомість буде додаткова повага серед місцевих вболівальників. А переманювати готових гравців, які вирощені спортивною школою за гроші платників податків – це шлях «Преса», «Барашів» і інших команд-іграшок та одноденок, тобто шлях в нікуди. От якби спонсори «Шкіряника» створили свою дитячу школу, найняли б тренерів, які виростили б своїх вихованців, тоді така команда викликала б повагу. А так: є бажання, гроші і нахабство – є команда, немає – п…ць.

Тут у прихильників «Шкіряника», яких, на жаль, є чимало, може виникнути запитання: а чому бюджетні кошти не вкласти в «Шкіряник»? По-перше, хіба бюджетна спортивна школа повинна працювати на приватну команду? А по-друге, звернуся до «найвищих матерій». Чомусь Абрамович викупивши «Челсі» не перейменував його в ФК «Нафта» або у ФК «Чукотка», а арабські шейхи не заснували ФК «Париж», а вкладають гроші в «ПСЖ». Тобто в клуби з історією і традиціями, клуби з ІМЯМ. А ФК «Бердичів», нагадаю, є наразі найстаршим клубом в області, клубом з власною історією, досягненнями, вболівальниками. Якщо вже п. Хошабо, наступивши на власне его, фінансово допомагає ненависному йому раніше СК «Коростень», то і для спонсорів «Шкіряника» вкласти кошти в ФК «Бердичів» не було б зазорним.

Не можу не обминути ще однієї теми. Цьогоріч постійно поширюються чутки, що «Шкіряник» має очолити І. Лисюк. За моєю останньою інформацією, він нещодавно остаточно відмовився від цієї пропозиції. На мою думку, Лисюк ніколи не очолить «Шкіряник» в такому вигляді, яким він є зараз. Робота Лисюка побудована таким чином, що його гравці повинні постійно перебувати в тренувальному процесі, саме так він будує гру команди. А в те, що довбиські, чуднівські та, незабаром, вінницькі будуть приїздити на тренування в Бердичів, особисто я не вірю. Крім того, ніхто не заперечуватиме, що Лисюк є людиною амбіційною, а, переконаний, з таким складом «Шкіряника» виграти щось йому не вдасться. Тому він і не хоче ганьбитися.

Ну, і трошки дьогтю в нашу діжку. Побувавши на виїздах в різних селах, в кожному з них спостерігаються принаймні афіші про гру. Відмінно організовано ігри в Баранівці і Городниці: тут і виїзна торгівля, і диктор на стадіоні, і розваги в перерві, і безліч афіш. А що маємо ми? Навіть про ігри «Шкіряника» відомо більше, ніж про ігри «Бердичева» - це і афіші непоганої якості, і оголошення по радіо і телебаченню. Невже так важко розклеїти афіші і дати оголошення про гру в засобах масової інформації? Невже тяжко зателефонувати на «ВІК», щоб він приїхав і відзняв сюжет про гру? Невже важко, за ідеєю Криці, домовитись про один з пустуючих в центрі міста біг-бордів і розмістити на ньому календар матчів за участю ФК «Бердичів» (хоча тут з нашою федерацією і постійними переносами можна ввести вболівальників в оману)? Відповіді на ці питання знаходяться швидше не у фінансовій, а в організаційній площині. Ці заходи великих коштів не потребують.

З любовю до всіх, Джон
спеціально для sws.ucoz.com.

P. S. Як пишуть матьорі ЗМІ, адміністрація сайту запрошує зацікавлених сторін до дискусії з приводу написаного і дає можливість іншій стороні висловити свою думку на сторінках сайту. :)

Категорія: 2013 | Переглядів: 871 | Додав: Криця | Теги: попередній етап, ФК Бердичів, Джон, Підсумки, шкіряник | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Криця  
0
1. Стосовно організації, то, справді, трохи кмітливості і бажання. І рівень зацікавленості, підтримки від вболівальників була би більшою.
2. Мульт "Тачки-2": "... І де зараз ті динозаври?". Застосовуючи до обласного футболу: і де зараз ті сфк арсенал, арсенал (сінгурі), бараші, прес...
3. Чи побачу я колись ФК "Бердичів" у Аматорській Лізі?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]